01 януари 2011

2011

Посрещането на тази нова година беше ужасно преживяване. Нямаше капка емоция в мен, нито добра, нито лоша. Преследва ме лошото предчувствие, че нищо няма да се промени. Че аз няма да се променя. Ще повтарям старите грешки до безкрай...

2010 беше една ужасна година и искам да я оставя назад, но 2011 ще бъде същата. Просто го знам.

Хороскоп за зодия Риби за 2011, да видим дали и какво ще се сбъдне:
"2011 е време за приключване на финансови ангажименти, които са ви били проблем през изминалата година. Сега ще можете в по-голяма степен да разчитате на помощта на близки хора. Въпреки някои благоприятни тенденции сега и през тази година ще трябва да бъдете разумни с парите си.
 Радостни мигове свързани с дете при младите дами Риби: зачеване или раждане, кръщене или първи стъпки в образованието и др.
 Повече момичета ще се раждат около вас и това ще е за хубаво.
 Добро развитие на роднинските ви връзки. Ще има различни поводи за събирания на фамилията. Сватба, която ще е повторна за един от партньорите.
 Малки неприятности с имот или имущество на родители или други възрастни родственици. Ще успеете да ги уредите и да успокоите близките си.
 Изненадващо ново запознанство с човек от път ще внесе нови силни емоции в живота ви и може да провокира промени, които не сте планирали.
 Някои от вас ще изпратят любимия човек на работа в друго населено място или държава, а после и самите вие ще отидете там.
 В професионален план на изпитания ще бъдат поставени младите мъже Риби. Може би е настъпило време да преосмислите дали това, което учите или работите е наистина за вас и дали ви доставя желаното удоволствие. Може да влезете в конфликт с близките си, но правете това, за което смятате, че имате призвание.
 В брака си ще се наложи да се справяте със ситуации предизвикани от негативно настроени хора към вас или брачния ви партньор. Понякога ще е много трудно и емоционално болезнено особено когато лошите думи уцелват слабите ви и чувствителни места
 Житейска раздяла с близък или познат човек, за която ще научите с известно закъснение или ще бъдете надалеч, когато това събитие се случи.
 Здравословни проблеми, които са ви притеснявали през изминалите две години отново ще напомнят за себе си. Приемете, че това е нещо, с което периодично ще се занимавате и което ще изисква от вас грижи и предпазливост в начина ви на живот или хранене.
 2011 носи нови възможности за успех в обществения ви живот. Участието ви в различни мероприятия, партии или сдружения няма да остане незабелязано защото всичко, което ще правите там ще го правите от сърце.
 За работещите с пари и финансови документи годината носи ситуация, която ще е свързана с грешка поради недоглеждане или претупване на нещата. Сами ще сте виновни за възникналата ситуация, а докато я разрешите ще бъдете подложени на голям стрес.
 Изненадата на 2011 е свързана с получаване на права върху движимо или недвижимо имущество или голяма придобивка чрез лотария, томбола и др."

И така минават часовете. Надежда всяка тука оставете. Боже... чак в рими се изказах. Не очаквам нищо от тази година, позитивизма ми се изпари, но все пак си направих списък с неща. От миналогодишния, от 25 точки съм изпълнила 18 и като си направих равносметка, се почувствах по-добре. Надявам се след година да мога да кажа същото.

Не искам да споменавам само, че снощи "се наложи" да изляза с Шефо и единствения ни общ приятел. Така се получи... може би беше грешка, а може би не... Шефо се опита да ме поздрави, аз дори не отговорих, дори не го погледнах цяла вечер. Не исках да го гледам, не исках да говоря с него... дразни ме всичко в него просто. Как да го опиша? Мисли си, че с "извинявай" всичко се измива. След цялото унижение, след всичко, което направи... как ще забравя? Няма да забравя, нито ще простя. Не искам. Злобарка или не, това е положението. Няма да бъдем приятели. Няма да се върна при него. Не искам да го виждам никога. Искам само да забрави, че съществувам.

Имам нужда да остана известно време сама, да размисля върху собствените си тревоги и проблеми, да намеря решение за собствения си живот, как да процедирам отсега нататък. От това имам нужда. От време за себе си. Не искам да обичам никого, не искам да имам никого, който да ме прави щастлива. С времето човек разбира, че апатията е най-добрата му приятелка. Това е положението общо взето. Примиряваш се и продължаваш напред. Градиш си бъдещето и търсиш собствената си задоволеност, защото за щастие и дума не може да става. Поне в моя случай. Веднъж бях щастлива за един месец, стига толкова. Пада се лошо от високо, затова искам да си ходя спокойно по твърдата земя и да не очаквам нищо от никого.

Новата 2011 се очертава като 2010 за мен. Хубавата новина е, че през 2010 станах малко по-възрастна и начина ми на мислене се промени в добра посока. Преживях хубави неща и исках да се отърся от злобата и болката. Беше за кратко, но имаше стахотен ефект върху мен. Не бих заменила това за нищо на света. Да откриеш себе си... това е безценно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица.